През последните няколко години висшият мениджмънт на Huawei се опитва да изпревари Samsung по броя продадени смартфони в глобален мащаб. И изглежда ще успее.

В края на 17 април, генералният директор на Huawei Рен Женгфей обяви, че за първите 10 секунди от началото на предварителните продажби на смартфоните P20 и P20 Pro, са направени над 100 000 поръчки за закупуване с обща сума $15 милиона или над 100 милиона китайски юана.

Тези числа се отнасят само за китайския пазар и в глобален мащаб със сигурност щяха да бъдат по-големи. Това е най-добрият резултат в историята на бранда, от което ръководството на китайската компания, а и инвеститорите, са много доволни.

Страхотният успех на Huawei P20 и P20 Pro на вътрешния пазар е гаранция, че смартфоните ще са много интересни и в другите региони на света. Конкуренцията на китайския пазар е най-жестока и ако в тези тежки условия нов смартфон се окаже успешен, то той гарантирано се оказва изключително популярен и извън Китай.

Очаква се след две-три седмици китайският мениджмънт да обяви конкретните продажби на смартфоните P20 и P20 Pro. Успехът на новите устройства гарантира увеличението на пазарния дял на Huawei на пазара за мобилни устройства и засилва влиянието на този интересен китайски производител.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
5 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
someoneПетровDavee-milанонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
aisot
aisot

150 $ на парче? баш…
имате грешка в бройката, която интересно само вие знаете колко е

Umidigi
Umidigi

То е нормално след този лъжлив маркетинг толкова много пари за реклама наринаха не е истина

пропов
пропов

Този телефон не е лош, ама просто не е на нивото на цената си. Тук в Германия му искат 700 – 800 €. Лудост е това за марка на нивото на Хюндай пък да струва колкото Мерцедес. Не става дума само за име, ами за усещане за премиум като цяло. А премиума не може да се обясни или измери, той се прави от хора с усет за хора с вкус. Както се казва – Дяволът е в детайла… А в Хуавей няма ни детайл, ни Дявол.

Не съм робот а бот
Не съм робот а бот

Простичката истина е че добрия продукт си е добър продук – точка по въпроса( NB: говоря по принцип, нямам лично наблюдение за самия телефон). А тoва за „премиума“ е най-голямата идиотщина на която потребилите се връзват… купувам тениски за 1€, пришивам логото на армани и я продавам за 50€ … честито за премиума.

анонимен
анонимен

Премиума не е просто лого или по-добър продукт. То е съвкупност от всичко най-най, с тежест от много години с доказване на надеждност, качество и устойчивост.
Премиум е дълъг процес на изграждане уважението към всеки един потребител.

Пример – БМВ е шит, защото всяка кола има по 10-тина бутафорни бутона, които не вършат никаква работа, но са сложени да ти подскажат че има още екстри, които не си заплатил. Премиум моделите им са по 200 бона, но предлагат екстри с които лесно колата става 500к. Това е гавра, не е премиум.

ak47
ak47

зомбитата да не преминават от айшит към хуямивей?!?!

g2008736
g2008736

Малоумните тролове няма как да не напишат някоя глопост!

анонимен
анонимен

Е то това няма как да стане!
Но виж след 4-5 подобни модела на хуавей, може би ще спечелят доверието и на епъл феновете и ще има много преминали

someone
someone

Ще има, но пък едва ли ще са в очакваните пропорции. При Apple има съвкупност от качества като: дизайн, изработка, материали, операционна система и оптимизация на ОС за да работи със съответния продукт и приложения. Дори и да настигнат премиум материалите, дизайн и изработка, пак ще куцат откъм ОС.

e-mil
e-mil

Както и преди съм казвал няма нищо лошо в рекламата, но не е хубаво, че лъжете. А това, че триете аналитични коментари пък съвсем не е хубаво.

Затова ще повторя. Китайският пазар не е с най-жестоката конкуренция. Там традиционно се продават най-много местните марки: Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi и от чуждите единствено Apple се мери с тях. Самсунг изгуби позиции заради миналогодишната издънка с Note7.
Така че добрите продажби там изобщо не са гаранция за добри световни продажби.

Dave
Dave

Вярно е защото някои от последните модели хуйвей по нищо не отстъпват на лидерите при смартфоните като самсунг. А пробитата вмирисана ябълка слага ъпдейти да ти гасне телефона уж че батерията била слаба. За сравнение моя Ноут 2 от 2014 с оригинална батерия и най новия РОМ не гасне.. странна работа.

Петров
Петров

Ехе, че то в Китай много евтин този телефон – само 150 долара, спрямо цените в Европа – нищо чудно, че се поръчва толкова много:) Дори в статията пише над 100к, което означава, че цената е дори по-ниска. Извън шегата – това обаче са и за двата модела продажби, така че надали е рекорд. Та въпросът е кои рекорди са счупили Huawei и дали са наистина „всички“, както пише в заглавието. Дали някой друг е замервал поръчки за 10 секунди? Защо в Европа да счупят рекордите, базирано само на тази информация? Продължавайте да ни информирате за света на технологиите, но… Виж още »