Huawei P30 Pro е „Най-добър фото смартфон“според TIPA

14
970
Флагманът от P серията на глобалния бранд печели наградата за трета поредна година

Новият флагман на Huawei, P30 Pro спечели наградата на TIPA в категория „Най-добър фото смартфон“. За трета поредна тази награда се присъжда на флагман от серията P на Huawei, Това за пореден път доказва отдадеността на бранда по отношение на еволюцията на технологиите в областта на мобилната фотография.

Чангжуй Ли, вицепрезидент на отдел „Handset Business” за Huawei Consumer Business Group България сподели „Камерата винаги е била основен приоритет за P серията на Huawei. Бихме искали да благодарим на TIPA за огромната чест, с която удостоиха нашия нов флагман P30 Pro. Със своята четворна Leica камера той пренаписва правилата на мобилната фотография чрез множество иновации, сред които RYYB сензорът и страхотното 5-кратно оптично увеличение, които извеждат камерата на P30 Pro едно ниво над всичко, което сме виждали на пазара на смартфони досега“.

Представители на журито, съставено от журналисти и професионални фотографи, споделиха, че P30 Pro демонстрира осезаемо превъзходство пред своите конкуренти в категорията

Четворната Leica камера притежава 40MP Huawei SuperSpectrum сензор и 20MP широкоъгълна камера, както и SuperZoom обектив с оптична стабилизация, които осигуряват качество на изображенията без аналог в света на мобилната фотография. Изцяло новата Huawei ToF камера придава дълбочина на снимките чрез своя висококачествен боке ефект, като благодарение на всички тези нововъведения камерата на P30 Pro прави кристално чисти снимки и клипове дори при ниска осветеност.

Официалното становище на TIPA по повода гласи „Устройството демонстрира невероятно представяне при ниска осветеност и широк набор от опции. Четворната камера на P30 Pro предоставя множество ексклузивни екстри

Основната камера разполага с 1/1,7 40MP сензор, a обективът й е с оптична стабилизация и еквивалент на 27mm фокусно разстояние с бленда до f1.6. Освен това е налице ултравирокоъгълна 20MP камера с еквивалент на 16mm фокусно разстояние, и оптично стабилизирана перископна телефото камера (125mm екв.) с 5x оптично приближение, плюс четвърта PDAF “time of flight” AF камера.

P30 Pro може да покрива невероятно широк дианазон от фокусни разстояния, благодарение на алгоритъм за „супер резолюция“, който комбинира RAW изображения в едно изображение с висока резолюция, което впоследствие се кропва за постигане на 50-кратно приближение. Също толкова впечатляващо е снимането при нсика осветеност, с ISO до 409600. Камерата е способна на експозиции при почти пълен мрак и по данни на компанията улавя до 40% повече светлина в сравнение със стандартен RGB сензор, с което постига най-добри резултати при ниска осветеност в сравнение с всички досегашни смартфон камери“.

Томас Гервенс, председател на TIPA, сподели „Huawei и Leica отново вдигнаха летвата в света на мобилната фотография, като P30 Pro позволява на всички да правят снимки и клипове с невероятно качество“.

Със своя нов флагман P30 Pro Huawei отново доказа, че е брандът, който задава стандартите в мобилната фотография. Поредното свидетелство за това дойде преди по-малко от месец, когато камерата на P30 Pro получи най-високия резултат в историята на DxOMark – световната институция, оценяваща фотографска техника, включително и камерите на смартфони. Впечатляващият резултат от 112 точки е красноречиво доказателство за неоспоримото лидерство на P серията на Huawei по отношение на еволюцията на мобилната фотография.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
8 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
Ябълката АндроидdonAsusКьорав конСимона Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
SSD
SSD

Колкото и да е супер, 1700лв за китаец….?

nababatigaza
nababatigaza

Ами дай ги за iphone.Сигурно има по-добра камера.хахаха

Иван Михайлов
Иван Михайлов

Понеже Айфоня не е китаец а…, ко ши кайш ся. То и опаковката му не се прави в Америка…

Палустиниец
Палустиниец

То всичко се прави в Китай.
А и е телефона с най-добра камера…

Симеон
Симеон

“осезаемо превъзходство“ да бе
На Xiaomi Mi 9 камерата е едва 1-2% по слаба и е 1000 лв в България 8/128 версията

*Симеон
*Симеон

И как ги сметна тези 1-2%? Нима си пробвал способностите и на 2-та телефона или се правиш на интересен?

Симеон
Симеон

DxOMark

107 Xiaomi Mi 9
112 Huawei P30 Pro

Ако не сметаш 5 кратното увеличение на Huawei Камерите буквално нямат разлика.
Колко често ползваш увеличение? 1:100 снимки? И къде точно ще ползваш х5 увеличение?
Ако видиш 2 едвакви снимки с 2та телефона няма да видиш разлика!

Симона
Симона

Камерите нямат нищо общо, ако си по-запознат ще видиш разликата, отделно и батерията на p30 е 4200mah, а на mi9 e 3300, mi9 няма и слот за карта памет, a p30 има. Извинявай колега ама точно при night mode p30 ще смаже тотално mi9 от към детайли и качество, лично съм ги тествала двата телефона в магазина и мога да ти кажа че по-добра камера от на p30 pro няма! И не е само 5 кратното увеличение, а й опцията за TOF 3D. Отделно п30 има и по-широка бленда при 40mpx сензор блендата е 1.6, а на mi9 e1.8.. Ами… Виж още »

Кьорав кон
Кьорав кон

Хуйвей, добре дошли при Епъл! Хвалихте си ги, колко са евтини и иновативни, сега нито са евтини нито има съществени промени спрямо предишния модел…

don
don

повече от х2 кратно увеличение за телефон е абсолютна безсмислица.. х5 или х10 зоом за телефон е маркетингов трик за рибки, за какво ти е?

Asus
Asus

По-големи китайци от айфоните има ли?

Ябълката Андроид
Ябълката Андроид

Най-добрия Андроид телефон на пазара! Мога да го кажа с ръка на сърцето. Ползвам го от 2 дни. Преди това имах айфон 7 плюс и Ноут 9, но сравнение откъм скорост, камера и батерия между трите телефона няма. Huawei п30 про разкъсва на парчера ноута, а за айфончето няма да споменавам.

don
don

кое му е най-доброто?! недей писа глупости, само един зоом има този телефон, който зоом няма и да го използваш. 1700 лева за телефон със FLD резолюция – като китаец за 150$.

Ябълката Андроид
Ябълката Андроид

Само като видях този пример с FLD резолюцията и ми стана ясно колко си на ТИ с умните телефони. Дори няма смисъл да ти казвам и доказвам нищо, защото аз видях и все още гледам нещата от първо лице, а ти продължавай да си говориш за резолюцията.