Huawei P40 все пак навреме ще излезе на глобалния пазар

1
1782

Като се има предвид голямата поредицата от анонси, то през първата половина на 2020 година Huawei трябва да представи новата флагманска серия Р. Но като се има предвид натиска от страна на американското правителство, имаше предположения, че излизането на фамилията смартфони Huawei P40 за глобалния пазар ще бъде отложено.

Но е очевидно, че китайският технологичен гигант не възнамерява да се предава и не мисли да коригира своите планове заради ограниченията, наложени от САЩ. Уеб порталът Techradar съобщи, че анонсът на смартфоните от серията Huawei P40 на глобалния пазар ще се състои в началото на 2020 година и по-точно, през втората половина на месец февруари.

Ако в отношенията между САЩ и Huawei не настъпят промени, то новата флагманска серия няма да може да предложи поддръжката на онлайн услугите на Google. В това отношение китайският производител полага големи усилия за развитието на HMS (Huawei Mobile Services).

Да си припомним, че Huawei получи още една отсрочка от 90 дни. Министерството на търговията на САЩ официално обяви, че е издало генерален лиценз, който дава възможност на американските компании да работят съвместно с китайския технологичен гигант. Действието на тази отсрочка на тоталните икономически санкции изтича на 16 февруари 2020 година.

Само че новият лиценз не премахва забраната за използването американски софтуер и Huawei явно няма как да поддържа услугите на Google.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кунчо
Кунчо

Поредната бла-бла статия по поръчка.