Huawei P40 Pro може да има пет основни камери

1
1741

Вероятно, най-очакваната част от предстоящата серия флагмани на Huawei, Huawei P40 Pro са възможностите на камерата – серията Huawei P стана пословично известна като предлагаща най-висококачествените камери в света на телефоните, а работата на компанията съвместно с Leica – основен производител на камери в света затвърди асоциацията в умовете на потребителите между Huawei и качествена мобилна фотография. Сега нов теч предполага, че моделът P40 Pro ще разполага с пет основни задни камери, една от които ще съвпада с тази на тазгодишния Huawei P30 Pro.

Течът идва от официален рекламен банер за предстоящия телефон, споделен от китайския технологичен портал ITHome. На него се вижда изписано името на устройството P40 Pro в домашен стил на Huawei, заедно с логото на Leica, както и рендер на задната част на смартфона.

Така на задния панел се разкриват пет камери – вероятно едната представлява перископна леща, предвид квадратната ѝ форма, която е стандартизирана за подобен тип обективи, като се говори за потенциално слуховото 10-кратно оптично увеличение на камерата, което ще изпраща светлината вертикално нагоре директно към сензора.

Останалите четири сензора изглеждат еднакви един с друг. Това означава, че в случая няма да видим отделни фото сензори за различни неща (като ефект боке, ToF и други), както идваха по-ранните смартфони, които за първи път въведоха тенденцията с повече от една камера. Това обаче не означава, че Huawei P40 Pro няма да разполага с ToF, от ITHome спекулират, че ToF ще бъде наличен.

Слуховете предполагат, че основната камера ще бъде 64MP на Sony, придружена от 20MP сензор с ултра широк обектив, 12MP сензор с перископен обектив, както вече споменахме, ToF камера и нов макро обектив, въпреки че не знаем какви ще бъдат тези сензори.

Новата камера тук, която не видяхме в Huawei P30 Pro е макро камерата и това е напълно разбираемо, тъй като се появиха няколко нови телефони, опаковащи макро камери, а Huawei обича да дава на потребителите си всички най-нови функции от света на камерите.

Макар все още дори да не е представен, а 2020 все още да не е настъпила, от портала правят смелото предположение, че има вероятност Huawei P40 Pro да се окаже смартфонът с най-добра камера на годината.

А конкуренцията от Samsung с техните 108MP?

От известно време насам се носят слухове, че следващият флагман на Samsung ще има основна камера с резолюция 108MP, по-висока от тези 64MP на Huawei P40 Pro.

Също така се твърди, че оптичното увеличение на Galaxy S11 ще идва от сензор с резолюция 48MP, далеч по-висока от 12MP на P40 Pro, а и телефонът на Samsung се очаква да има 5-кратно оптично увеличение, а не 10-кратно, което очакваме да видим от Huawei.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари