Huawei P50 може да има патентована технология с течни лещи за фокусиране на невиждано ниво

2
1292

Смартфоните от серията Huawei P50, които трябва да се появят догодина, според скорошна информация ще включват нова технология за течни лещи. Въпросните масивно ще съкратят времето за фокусиране при заснемане.

Производителят в момента прави всичко възможно да преобърне индустрията отново и да привлече вниманието на потребителите

Според информацията на Gadgets360, времето за фокус ще е буквално милисекунди, приближавайки се максимално до възможностите на човешкото око. Последните вести сочат, че течните лещи ще влязат в масово производство и комерсиална употреба през 2021 година.

Технологията е патентована от Huawei на 25 декември миналата година и беше обявена през април тази година

Въпросните течни лещи ще се интегрират в телефото модулите на смартфоните.

Обяснява се, че при традиционния зуум фокусът се постига чрез напасване на фокусното разстояние между две лещи. При новата технология светлината ще се фокусира чрез течност, която ще променя формата си чрез преминаващо през нея електричество.

От Huawei са уверени, че това ще е сериозен ход, що се отнася до автоматичния фокус и оптичната стабилизация на изображението

Това не е първият път, в който китайският производител се занимава с хардуерна иновации при камерите. Припомняме, че компанията беше първата представила използването на перископ в смартфон – Huawei P30 Pro от 2019 година. Това позволи на производителите да интегрират възможност за голям зуум, без модулите им да трябва да излизат от рамката на телефона отзад.

При перископните лещи се използва метод за огледално отразяване, чрез което да се направи настройка на степента на приближаване, преди светлината да стигне до сензора за изображение.

4.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари