Huawei Watch GT 2 Pro: първият смарт часовник с операционната система HongmengOS (HarmonyOS)

0
4144

Миналата седмица Huawei представи своя нов смарт часовник Watch GT 2 Pro, който е направен от качествени и скъпи материали, предлагащ великолепна функционалност и много дълго време на автономна работа. По време на анонса китайският технологичен гигант подчерта, че продажбите на новото електронно устройство за носене ще започнат още през месец септември тази година както на местния пазар, така и в Европа. Но сега се появи информация, че глобалната и китайската версия ще бъдат различни.

Разликата е в софтуера. На европейския пазар смарт часовникът Huawei Watch GT 2 Pro ще се продава с инсталираната операционна система LiteOS. Но в Китай устройството ще работи под управлението на фирмената операционна система HongmengOS (HarmonyOS). Това е първото устройство за носене на китайския производител, в което се използва неговата собствен фирмена операционна система.

Появата на смарт часовник с HongmengOS се очакваше. Huawei още миналата година обяви своите намерения да предложи на пазара смарт часовник със своя фирмена ОС. Сега виждаме, че китайският производител строго спазва своите планове. През следващата, 2021 година се очаква появата на нови мобилни устройства с HongmengOS (HarmonyOS), включително и смартфони.

Китайското име на операционната система на Huawei е HongmengOS, а глобалното – HarmonyOS. Навярно най-характерната нейна черта е, че нейната работа не може да бъде блокирана от която и да било друга компания или страна.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари