IDC: Пазарният дял на Android Wear ще скочи двойно до 2019 г.

0
23

Ново проучване на анализаторската компания IDC твърди, че носимите джаджи, захранвани от операционната система Android Wear ще станат двойно по-разпространени към 2010 г. в сравнение с дела им днес.

IDC отчита, че към момента пазарният дял на устройствата с Android Wear е само 17 процента, но до пет години той трябва да се увеличи до повече от 38 процента.

Това обаче няма да наруши доминиращата позиция на Apple Watch и неговата watсhOS, за които се очаква да останат водещи до края на десетилетието. Все пак, IDC счита, че техният дял постепенно ще намалява и докато в момента watchOS се намира на почти шест от десет носими устройства, тази операционна система ще захранва по-малко от половината към 2019 г.

„В рамките на първата си година на пазара watchOS се наложи бързо като  лидер при умните носими джаджи и според нашата прогноза това ще се запази. В същото време, делът на watchOS постепенно ще бъде подкопаван от други операционни системи и най-вече Android Wear“, пише IDC.

Според компанията, това ще стане защото все повече компании пускат свои носими джаджи с Android Wear, разширявайки ценовия диапазон. Накрая, IDC предвижда, че към 2019 г. продажбите на такава техника в световен мащаб ще достигнат 173 милиона бройки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари