iFixit: В iPhone 12 Pro Max се използва камера с по-големи размери

0
425

Специалистите на iFixit разглобиха най-големия смартфон от серията iPhone 12 – моделът iPhone 12 Pro Max. Оказа се че тази версия има не само по-голям дисплей но и по-голяма камера, която се различава от камерите в другите iPhone от тази серия.

Оптичният сензор на главния широкоъгълен модул на iPhone 12 Pro Max буквално „засенчва“ сензора на iPhone 12, понеже неговите за размери с около 47% по-големи. Но резолюцията е същата – 12 МР. Експертите на iFixit отбелязват, че размерите на главния сензор са по-големи понеже се използва система за автоматична стабилизация на изображението с изместване на матрицата – този подход се използва в редица цифрови огледални фотоапарати.

iPhone 12 Pro Max има и по-голяма акумулаторна батерия. Тя с L-образна форма и е най-голямата сред всички модели iPhone на тази серия. Нейният капацитет е 14,13 Wh – за сравнение в iPhone 12 mini се използва акумулаторна батерия с капацитет 8,57 Wh, а в iPhone 12 и iPhone 12 Pro – 10,78 Wh. Това не е рекорден капацитет на батерията при iPhone, понеже iPhone 11 Pro Max се използва акумулаторна батерия с капацитет 15,04 Wh.

След разглобяването на устройството на отделните му компоненти, експертите на iFixit дадоха на iPhone 12 Pro Max рейтинг за лекота на ремонта 6 от 10 възможни. Максималният бал от 10 точки съответства на устройствата, които се ремонтират най-лесно. Тоест, може да се каже че iPhone 12 Pro Max е сравнително лесен за ремонт. Повечето компоненти са модулни и лесно се подменят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари