IHS: делът на OLED дисплеите непрекъснато се увеличава

1
349

Аналитиците на компанията IHS Markit пресметнаха, че все повече производители на смартфони използват OLED панели. Към края на третото тримесечие на тази година в парично отношение, 60% от продадените смартфони са с OLED екрани.

По-точно, делът на тези дисплеи е 61,1%, което възлиза на $6,6 милиарда от всичките $10,7 милиарда получени от продажбите на мобилни телефони. За сравнение, през първото тримесечие на 2017 година, делът на OLED екраните е бил едва 35%. Експертите посочват, че повече пари генерират именно телефоните с органични светодиоди,

Световен лидер в производството на OLED матрици е Samsung. Компанията започна тяхното производство през 2014 година и сега почти целият пазар (93,3%) от производството на OLED екрани е на Samsung. Аналитиците считат, че нарастването популярността на OLED панелите се дължи на техните неоспорими преимущества. Тънки са, леки, гъвкави, предлагат високи резолюции при верни цветове и при по-ниска консумация. Немалка роля в популяризирането на OLED дисплеите изигра Apple, която започна да ги използва в своите iPhone. Търсенето на OLED екраните непрекъснато расте и производителите вече не успяват да предложат толкова много OLED матрици.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Истината в очите Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Истината в очите
Истината в очите

Много ясно, е все още има хора, които си мислят, че ips е по добър смях