IHS: себестойността на смартфона iPhone SE е $160

1
23

Най-евтината версия на смартфона iPhone SE с 16 GB флаш-диск струва $399, а разходите на Apple за компонентите и сглобяването на устройството струват едва $160. Това заявиха специалистите на компанията IHS Technology.

 

След разглобяването на 16 GB модел iPhone SE, експертите прецениха, че хардуерът на смартфона съставя около 30% от цената на смартфона и това е едно от най-ниските съотношения сред всичките устройства на Apple. По-изгодна за технологичния гигант е единствено продажбата на Apple Watch Sport със себестойност $84. IHS Technology казаха още, че съотношението на хардуера спрямо цената на устройствата на Apple обикновено е между 29% и 38%.

 

Дисплеят на iPhone SE е същият, като на iPhone 5s и се произвежда от Japan Display, LG Display и Sharp. Тази година той струва с около $20 по-малко, отколкото струваше преди три години, когато излезе iPhone 5s. Процесорът струва $22, паметта – $11,8. Цената на акумулаторна батерия с капацитет 1624 mAh е едва $2,15. Използван е модема Qualcomm MDM9625M с цена $15.

 

Общата сума на различните компоненти на iPhone SE според IHS Technology е $156,2. Сглобяването на смартфона струва $3,8. По този начин себестойността на iPhone SE е $160.

Естествено, не бива да се забравя, че в тази сметка не са включени разходите за изследване, развойна дейност, логистика, научната работа, софтуера и лицензните такси.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Me4oPyx
Me4oPyx

Като има балъци да им плащат…