Instagram Threads: месинджър за близки приятели

0
607

Instagram официално представи своето ново приложение Threads, работещо в рамките на социалната мрежа. Това е пълноценна онлайн услуга за общуване между потребителите получили статута на „Най-близки приятели“. Тестовете на новия месинджър започнаха през месец август, а сега вече той може да се използва от потребителите.

Приложението е съставено от три раздела. Първият е камерата за заснемане на видео и моменталното му изпращане на приятелите. В този раздел могат да бъдат добавени най-общителните хора, с които бързо може да се сподели снимка, без да се превърта целия списък с контакти.

Вторият раздел е основният и това е месинджърът. Възможностите му повтарят тези на Direct в Instagram, но могат да се създават групови чатове за до 20 души. В този раздел най-добрите приятели са отбелязани със специална иконка, но може да се общува и с другите потребители.

В последния раздел се намират статутите. Тук могат да се избират емоджитата, някоя от готовите фрази за статута (храня се, играя и т.н), която ще се вижда от всички приятели от Threads и който изчезва след няколко часа. Освен това има и възможност за поставянето на автоматичен статут, който самостоятелно се сменя с времето – системата разбира дали пътувате или сте в къщи, следи вашето местоположение и автоматично дава статут. Предлага се и тъмна тема.

Приложението Threads вече е налично за Android и iOS. Неговото разпространение става постепенно в различните държави.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари