Обявените нови свободни места показват, че процесорният гигант се заема с производството на чипове за смартфони.

Intel доминира на пазара за десктоп компютри и лаптопи. В миналото Intel произвеждаше чипове и за мобилни устройства, но опитът на корпорацията да пробие в този сегмент бе неуспешен. Но сега по всичко личи, че процесорният гигант може да започне да произвежда нови чипове за смартфони.

Главният аналитика на компанията The Motley Fool, занимаваща се с финансови консултации на инвеститори счита, че Intel отново ще направи опит да излезе на пазара на смартфони. Това доказват обявите за нови работни места, качени в официалния сайт на корпорацията.

Престои Ви обучение, а след това и разработване на SoC/CPU от следващото поколение полупроводникови продукти на Intel – от персонални компютри, смартфони и таблети, до устройства за носене“ – се казва в обявите.

Предполага се, че Intel изгражда екип от специалисти за създаване на процесори, които ще бъдат в основата на нови мобилни устройства и аксесоари.

Появи се и информация, че Intel е готов да работи съвместно с ARM. Предишните процесори Atom почти не бяха съвместими с Android приложенията, бяха по-бавни и по-неефективни от ARM решенията. Преходът към ARM архитектура би решил тези проблеми.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари