Intel купува мобилната част на Infineon

0
48

Американският технологичен гигант Intel планира да купи част от компанията Infineon. Апетитите на Intel са към сектора за производство и разработка на безжични технологии. Сред тези технологии са включени и чиповете, които стоят в основата на епълския iPhone. Двете компании са се споразумели стойността на сделката да бъде 1.4 милиарда щатски долара.

За сделката се говореше отдавна и може да се каже, че беше дългоочаквана. Единствените прогнози, които не се оправдаха са тези за цената. Очакваше се мобилното подразделение на Infineon да стане част от Intel за по-висока сума. В следствие на новината за продажбата акциите на Infineon спаднаха с 3.7% само за един ден, което постави компанията в дъното на германския индекс Dax.

Преди по-малко от две седмици Intel направи друга значителна покупка, придобивайки компанията занимаваща се с мрежова и софтуерна сигурност – McAfee. Тогава Intel се раздели с доста по-голяма сума, която беше в размер на 7.68 милиарда долара.

Сега остава да видим дали Intel са приключили с пазаруването и как новите придобивки ще бъдат интегрирани в платформата на компанията, която е най-известна като производител на чипове. Това което е очевидно са плановете за разширяване на дейността, въпреки че само от процесорите си Intel вади огромни печалби. Компанията беше много слабо засегната от световната икономическа криза и сега разполага със свежи ресурси, които й позволяват да се разгърне на пазара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари