Intel представи биометричния скенер RealSense ID, който работи като Face ID в iPhone

0
422

Intel представи новия хардуерен модул RealSense ID, който осигурява автентификация по лицето, аналогично на Face ID. Новият сензор може да се използва не само в смартфоните, но и за заплащане в магазините, за отключване на електронните брави и врати, за теглене на пари от банкоматите и още много други.

RealSense ID разполага със специализиран сензор за дълбочината на сцената с вградена невронна мрежа, която е предназначена за осигуряване на безопасна, точна и удобна за потребителя автентификация по лицето, при която всички данни се обработват в криптиран вид. Освен това, с течение на времето RealSense ID се адаптира към конкретния потребител и не се влияе от козметичните промени на неговия външен вид. Тоест, устройството може да ви познае дори ако си смените прическата или сложите очила. Вграденият инфрачервен скенер дава възможност на устройството до работи както в помещенията, така и навън, независимо дали е ден или нощ.

Intel заяви, че RealSense ID разполага с интегрирана технология за защита от спуфинг, с помощта на която се предотвратяват опитите за хакване чрез използване на снимки, видеа или маски. Производителят подчертава, че коефициентът на неправилно разпознаване е едно към един милион. Face ID на Apple има същите показатели.

Засега RealSense ID се предлага само на компаниите и корпоративните клиенти при цена $99.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари