iOS потребителите са харчили много повече от своите Android колеги за Черния петък

0
19

Почитателите на Apple са похарчили около четири пъти повече за мобилни покупки в деня на Черния петък, отколкото собствениците на Android устройства.

Това сочат данни на Adobe, според които на iOS потребителите се падат около 79 процента от продажбите през мобилни устройства, докато Android потребителите имат значително по-скромните 21 процента.

Причината за това всъщност е съвсем логична – въпреки, че Android е преобладаващата мобилна операционна система в глобален план, iOS има много силно присъствие в Съединените щати, където всъщност се ражда идеята за Черния петък.

Анализатори коментират, че тези данни отново показват, че по-големият пазарен дял на Android не значи нищо при положение, че iOS е по-популярната система що се отнася до реална употреба за неща като пазаруване. В резултат, когато компаниите правят сайтове или приложения, те искат продуктите им да работят преди всичко добре за iOS, тъй като точно там са най-привлекателните от финансова гледна точка потребители.

Освен това iOS потребителите са и значително по-щедри, когато посягат към своя смартфон или таблет, за да направят онлайн покупки – за Черния петък стойността на средната им покупка възлиза на 121.86 долара, докато онези, пазарували през Android устройства са плащали средно по 98.07 долара.

Пак по данни на Adobe, на мобилните устройства се падат 27 процента от общите продажби по време на намаленията в края на миналата седмица. Това е увеличение с около 3 процента, което се обяснява с по-широкото използване на смартфони и таблети за онлайн покупки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за