fbpx
8.8 C
София

iOS 16.2: По-добре или по-зле се отразява на батерията на вашия iPhone?

Ето как да помогнете на батерията си да издържи през целия ден

Най-четени

Ето че излезе и поредната версия на iOS – вероятно последната за тази година, освен ако не излезе наяве някоя колосална грешка в сигурността или потресаващ бъг.

Дали новата версия на iOS 16.2 подобрява или влошава живота на батерията?

В социалните медии и форумите за поддръжка на Apple и мненията са смесени. Някои казват, че тази актуализация е гигантско подобрение, а други – че е ужасна.

Ако животът на батерията ви е добър, това е добре за вас. Можете да спрете да четете тук и да се заемете с нещо по-интересно.

Ако обаче сте един от хората, които имат проблеми с батерията, от ZDNET имат няколко съвета и трика, които ще ви помогнат да изкарате целия ден без да ви падне батерията.

1. Бъдете търпеливи

Нормално е след инсталирането на актуализация на iOS да се наблюдава спад – дори доста значителен в живота на батерията.

След актуализация iPhone трябва да изпълни редица задачи във фонов режим. Това консумира повече енергия от обикновено и животът на батерията ще се нормализира, след като всички тези допълнителни задачи бъдат изпълнени.

2. Актуализирайте приложенията си

Възможно е проблемът да не е свързан с iOS, а по-скоро с някое старо приложение, особено когато е пусната нови версия на самия iOS. Това означава, че е добре да се уверите, че всичките ви приложения са актуализирани, преди да си губите времето в опити да диагностицирате какво се случва.

Стартирайте приложението App Store и щракнете върху иконата на профила си в ъгъла, след което превъртете надолу до Available Updates (Налични актуализации), за да потърсите актуализации. Ако има налични такива, инсталирайте ги.

3. Разберете какво изтощава батерията ви

Добре, актуализирането на iOS и приложенията не е решило проблема, а батерията продължава да не е наред. Какво друго би могло да се е случило? Възможно е да е неправомерно приложение, което изтощава батерията. За щастие iOS ви предлага необходимите инструменти за проследяване на неправилно работещи приложения.

Отидете на Settings (Настройки) > Battery (Батерия). Тук ще видите много данни, включително Battery Usage By App (Използване на батерията по приложения). Това меню ви позволява превключите на Activity By App (Активност по приложение), което показва разбивка на това колко енергия използва всяко приложение, докато го използвате, и колко – когато е във фонов режим.

Можете да използвате тази информация, за да диагностицирате проблеми с изтощаването на батерията. Ето и някои други неща, за които можете да използвате тази информация:

• Приложение, което се работи във фонов режим, ще покаже много активност във фонов режим в сравнение с активността на екрана (опитайте да деактивирате фоновата активност за това приложение и вижте дали това ще помогне).

• Можете да откриете проблеми със зареждането (Зареждала ли се е батерията в действителност, когато сте си мислели, че се зарежда?).

• Можете също така да забележите лоша работа на батерията.

4. Изчакайте следващата актуализация на iOS

Ако всичко това не помогне, това, което можете да направите, е да изчакате Apple да отстрани проблема и да пусне нова актуализация.

Apple се справя много по-добре с отстраняването на подобни проблеми, въпреки че трябва да изчакате отстраняването им и да рискувате, че новата актуализация наистина ще отстрани проблема и няма да предизвика още по-голям хаос.

При все това, като се има предвид, че почти всяка актуализация, която Apple пуска в наши дни, е пълна с актуализации за сигурност на iOS, ZDNET препоръчват да инсталирате актуализациите си редовно, тъй като ако не го направите, вашият iPhone може да стане уязвим на атаки.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини