iPhone излъчва 3 пъти повече радиация от Galaxy S III

4
265

Преди време много хора и организации се занимаваха с това, дали радиацията, излъчвана от мобилните устройства, води до тумори, но в последно време интереса към тази тема затихна. В общи линии – колкото по-слабо е облъчването, толкова по-малък е риска. Вече сме Ви представяли идеи за предпазване от вредното лъчение, а сега можем да Ви покажем и още един начин.

Компанията tawkon е разработила приложение, което измерва излъчваната от устройството Ви радиация и Ви предупреждава когато нивото ? стане опасно високо. В графика, направена от компанията, се вижда, че Samsung Galaxy S III излъчва три пъти по-малко радиация от iPhone. Преди време компанията е имала приложение точно за продукта на Apple в App Store, но от производителя решават да го премахнат заради „слаб интерес“. Не можем да кажем колко висок е бил интереса към приложението, но оценките за него са били високи, така че не можем да сме сигурни, че това е единствената причина.

Все пак, има и добра новина – приложението „живее“ във версия за Android в Google Play. То изпълнява същите функции, безплатно е и Ви трябва само телефон с Android 2.1 или по-нова версия. Можете да го изтеглите от тук или

QRCode

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари