iPhone и Samsung нищо подобно нямат: тестове на нощния режим за заснемане на видео с Xiaomi Mi 11

7
9122

На 28 декември тази година Xiaomi представи своя нов флагмански смартфон Mi 11. Новият мобилен телефон има най-съвременен хардуер и няколко уникални нововъведения, едно от които е нощният режим за заснемане на видео. Към днешен ден подобна опция не предлагат нито Apple, нито Samsung и това предизвика интереса на потребителите.

Създателите на BlinkAI – изкуственият интелект, който се използва в този режим за заснемане на видео при много ниска осветеност, публикуваха клипове, демонстриращи работата на новата опция в реални условия. Резултатите са наистина впечатляващи.

Клипът по-горе показва, че стандартният режим за заснемане на видео дава много по-лоши резултати в сравнение с правенето на снимки при ниска осветеност на сцената – осветените обекти в кадъра са размити, виждат се цветни шумове. Но BlinkAI до голяма степен решава тези проблеми.

Вторият публикуван клип показва колко добре се справят новите алгоритми на Xiaomi с елементи на изкуствен интелект. Може да се каже че, качеството на заснемането нощно видео в значителна степен зависи от наличието на движещи се обекти в кадъра и от тяхното количество. Ако движенията в рамките на кадъра са малко и са незначителни, то всички обекти излизат по-светли и детайлни, а нивото на цветните шумове намалява.

Xiaomi обясни, че изкуствения интелект BlinkAI, който осъществява заснемането на видео при много ниска осветеност на сцената, използва невронния процесор в съвсем новата SoC Snapdragon 888, който е способен да обработва кадрите в рамките само на милисекунди.

3.2 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари