fbpx
7.8 C
София

iPhone може да бъде опасен по време на полет

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Както знаете, във всички самолети за да се гарантира безопасността на полета е силно препоръчително да бъдат изключвани всички мобилни устройства (или поне да бъдат привеждани в самолетен режим). Въпреки това, много потребители пренебрегват това изискване, тъй като го считат за твърде пресилено. Както се оказа, това не е така.

Да, цялата навигация и другите важни системи са надеждно екранирани от външни въздействия, но това не може да гарантира пълна безопасност.

Според Bloomberg, през 2011 г. (информацията по случая стана достъпна преди малко) смартфон на Apple е предизвикал повреда в бордовия компас, в резултат на което самолета се е отклонил с няколко километра от разпоредения му курс. По това време, самолетът е бил на височина от около 3 км. Грешките в работата на навигационната система спрели точно в момента, в който стюардесата убедила пътник да си изключи мобилното устройство.

В доклада за инцидента, изпратен от пилота до Комисията за авиационна безопасност NASA, пише следното: „Отстраняване на проблемите с бордовия компас съвпадна точно с момента на изключване на мобилен телефон“. След изключването на апарата не са наблюдавани проблеми, а и самолета в крайна сметка се е приземил безопасно на местоназначението му.

Разбира се, този случай може да бъде просто съвпадение, и проблемите в работата на навигационните системи да са настъпили поради някаква друга причина. Въпреки това, във всеки случай, винаги си струва да се съобразим с авиационните правила за безопасност за да се избегне необоснован риск за нас и за другите пътници.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини