Откакто Стийв Джобс буквално се подигра на стилусите за смартфони, когато анонсира iPhone, идеята за тази „пръчка“ като аксесоар за моделите на Apple автоматично е пренебрегвана.

„Кой иска стилус?!“, запита иронично Джобс тогава. „Трябва да го вадите и да го пазите и накрая ще го загубите. Не, никой не иска стилус“.

През 2007 г. Джобс може и да е бил прав, защото тъчскрийн управлението бе следващия голям хит. Стилусите обаче все още съществуват и Samsung например ги направи неразделен аксесоар за своите Note модели. През 2018 г. обаче те са относително редки и на път да изчезнат точно както стандартните аудио портове.

И точно в този момент научаваме цели два слуха от Таван, че тазгодишните iPhone-и могат да получат въпросния аксесоар. По-точно става въпрос за OLED моделите, които са своеобразни наследници на iPhone Х.

Очаква се те да работят с Apple Pencil, но тъй като той е с инч по-висок от апаратите, възможно е да видим и нова версия на стилуса. Потенциални области, където стилусът може да се използва пълноценно, са писане на ръка (включително подписи), рисунки и прецизно редактиране на снимки.

В миналото аргументът би бил, че повечето хора не правят достатъчно често тези неща на телефона, за да носят на практика специален отделен инструмент. Освен това ,можете да постигнете 60-80% от същите резултати с пръст в зависимост от задачата. Никой не се интересува дали вашият подпис е по-неясен. Вашите бележки могат да бъдат въведени по-бързо ако пишете с пръст, отколкото със стилус. AI триковете пък вече са полезни при редактиране на снимки. С изключение на рисуването, резултатите, които получавате с пръст, не са съвършени, но те са достатъчно добри.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
тъй-тъйХа ха хаTrueХоумсИван Таван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тъй-тъй
тъй-тъй

Разбира се, че стилусът може да бъде загубен. Остава да виси въпросът, защо производителите не продават евтини, универсални стилуси/с изключение на китайците/? Много от „джаджите“ не намират приложение именно заради идиотската егоистична политика на корпорациите, всяка от които работи като кон с капаци – собствени стандарти, собствени приложения, собствени прийоми за работа, несъвместими с тези на останалите корпорации, водещи до мудност, неефективност, милиардни загуби и проблеми за потребителите.
ПП. Леко тролване: Нямам нужда от стилус, но още повече нямам нужда от Епъл.

Коста
Коста

Ако стилуса имитираше пръст можеше да е евтин. Такива вече има в левчетата. При ноут серията нещата са на друго ниво. Писалката е бъкана с електроника. Захранва се безжично от телефона. Разпознава силата на натиск. Няма как да е супер евтино

тъй-тъй
тъй-тъй

Супер евтино не, разбира се, но приемливо евтино, с единен стандарт, защо не? Стандартът е основният проблем – утилизират ли се нещата, цените винаги падат и производството е по-евтино. Поздрави.

Хоумс
Хоумс

Спрете се моля Ви, не може единен стандарт, ако ти искаш да дадеш 20 лв за слапан такъв, друг може да иска да си купи за 200. Щом харесваш китайски евтини, купувай си ги тях. Хората имат право на свободен избор, не живеем в комунизма.

тъй-тъй
тъй-тъй

Не само че може, ами е много лесно. Какво са USB и micro USB според вас? Да не говорим, че евробюрократите усилено си блъскат главите над универсалното зарядно, но имайки предвид бюрократичната ефективност, резултат ще видим след двайсетина години. Така че, много е лесно, но няма желание. А единният стандарт е именно свободен избор – какво значи да ми кажете, че всеки има право да бъде прецакван и лъган? Какво право е това?

Палустиниец
Палустиниец

Сложат ли му стилус, то значи интерфейса е станал трудно управляем с пръсти…

Ха ха ха
Ха ха ха

При толкова много любители на Фаст фууд в САЩ пръстите им сигурно са станали като кебапчета . Епъл или трябва да пускат по голям екран или да спожат стилус за да не си изгубят верните фенове .

Ръчна защитата срещу спам
Ръчна защитата срещу спам

„Скъпи“ безпринципни ръководители на Apple, уважавайте мнението на човекът, който ви е направил толкова срамно богати

Хоумс
Хоумс

Това са потребителите!

Иван Таван
Иван Таван

Кой тоз’ Таван, ба?

True
True

Apple Pencil ще бъде поредната иновация „която нито една друга компания не предлага“.