Откакто Стийв Джобс буквално се подигра на стилусите за смартфони, когато анонсира iPhone, идеята за тази „пръчка“ като аксесоар за моделите на Apple автоматично е пренебрегвана.

„Кой иска стилус?!“, запита иронично Джобс тогава. „Трябва да го вадите и да го пазите и накрая ще го загубите. Не, никой не иска стилус“.

През 2007 г. Джобс може и да е бил прав, защото тъчскрийн управлението бе следващия голям хит. Стилусите обаче все още съществуват и Samsung например ги направи неразделен аксесоар за своите Note модели. През 2018 г. обаче те са относително редки и на път да изчезнат точно както стандартните аудио портове.

И точно в този момент научаваме цели два слуха от Таван, че тазгодишните iPhone-и могат да получат въпросния аксесоар. По-точно става въпрос за OLED моделите, които са своеобразни наследници на iPhone Х.

Очаква се те да работят с Apple Pencil, но тъй като той е с инч по-висок от апаратите, възможно е да видим и нова версия на стилуса. Потенциални области, където стилусът може да се използва пълноценно, са писане на ръка (включително подписи), рисунки и прецизно редактиране на снимки.

В миналото аргументът би бил, че повечето хора не правят достатъчно често тези неща на телефона, за да носят на практика специален отделен инструмент. Освен това ,можете да постигнете 60-80% от същите резултати с пръст в зависимост от задачата. Никой не се интересува дали вашият подпис е по-неясен. Вашите бележки могат да бъдат въведени по-бързо ако пишете с пръст, отколкото със стилус. AI триковете пък вече са полезни при редактиране на снимки. С изключение на рисуването, резултатите, които получавате с пръст, не са съвършени, но те са достатъчно добри.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари