Зак Холл, един от редакторите на изданието 9to5mac, счупил своя iPhone X и по време на ремонта се върнал към стария си iPhone 6 Plus с износена батерия.

Зак каза, че старият смартфон не е толкова лош, но е бавен. Приложенията стартират бавно, камерата се задейства след известно време и т.н. Но той решил да тества възможността за изключване забавянето на процесора, появила се в бета версията на iOS 11.3 и да провери, дали наистина Apple е права, че е необходимо въвеждането на подобно ограничение.

След инсталирането на новия фърмуер, функционалността за забавянето на процесора с износването на батерията била изключена. След няколко часа телефонът се изключил самостоятелно. Батерията показвала 59% заряд, а Зак се опитвал да стартира някакво приложение. След това той включил автоматичното забавяне на процесора. Смартфонът веднага се забавил, като разликата е значителна. Бенчмарковете показали в единия и другия режим 1622 и 1125 точки при включен режим на забавяне.

Кое е по добре? Зак счете, че бавният, но стабилен iPhone е за предпочитане пред бързия смартфон, който обаче може всеки момент да се изключи самостоятелно. Но много потребители не са съгласни с тази констатация. Вероятно най-добре е да се постави нова батерия и да спрат проблемите с производителността и изключването.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

20 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари