iPhone се превръща в ключ за автомобил

1
2

Apple патентова система за безключов достъп до колата с помощта на смартфона iPhone. Не е изключено тази технология да бъде приложена и във фирмения електромобил на Apple. Както съобщава Daily Mail, патентът е бил подадена още през октомври 2011 година.

Освен отключване/заключване на автомобила, с помощта на iPhone ще може да се запалва дори и двигателя на автомобила. Връзката на превозното средство и смартфона ще става чрез Bluetooth. Технологията ще се активира при приближаване на водача към колата. Освен това, приложение ще Ви позволява да регистрирате няколко цифрови ключа, което значително ще улесни използването на автомобила от няколко човека. Тази функция е особено полезна при отдаване под наем на машини или използването на служебни автомобили.

Освен това, с помощта на iPhone, машината ще определя от коя страна отива собственика към нея и съответно ще отваря за него необходимата врата. Смартфонът и автомобила непрекъснато ще обменят пакети от данни. Така, че ако iPhone открие, че собственикът тръгне към автомобила, системата автоматично ще активира климатика или централното отопление на салона, а също така ще задейства и персоналните му настройки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "iPhone се превръща в ключ за автомобил"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
vmonev
vmonev

И когато батерията се прецака, или някои умник блокира устройството, или се случи нещо и системата блокира – как ще се влиза в колата? С кирка и чук?!