iPhone ще бъде оборудван с ирис скенер

2
186

През 2018 година в iPhone трябва да се появи скенер на ретината на окото. Над неговата разработка сериозно се трудят служителите на Apple. Предвижда се, че скенерът ще замени Touch ID. Най-вероятно, за отключването на смартфона на бъдещето всичко на всичко ще трябва да погледнете вашия iPhone. Телефонът сам ще разпознава собственика си дали го държи в ръцете си.

Изглежда, че Apple сериозно е заинтересована от иновациите, позволяващи идентификация на собственика чрез сканиране на неговия ирис и ретината на очите. Много патенти на компанията показват, че функцията за сканиране на ретината на окото може да замени Touch ID, ако инженерите на Apple счетат това за уместно.

Основното предимство на технологията за сканиране на ретината, експертите наричат това, че потребителя не е нужно дори да докосва устройство за да го отключи. Но тук има и някои недостатъци. Например, за разчитане на ретината се изисква достатъчно осветление, при това най-различни фактори могат да променят състоянието на очите. Например, не е гаранция, че iPhone ще „разпознае“ потребителя, ако той е болен от конюнктивит или ако се намира под действието на алкохол. Така, че въпросът с внедряването на скенера на ириса в следващите поколения iPhone най-вероятно няма да се случи.

На бъдещите устройства на Apple също се приписва и безрамков OLED екран, поддържащ технология за бързо и безжично зареждане, корпус със защита от проникване на вода и прах по IP68 стандарта и редица други функции.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари