iPhone ще защитава интимните снимки с помощта на ИИ

3
424

iPhone ще защитава интимните снимки с помощта на ИИ и приложението Nude от App Store. Програмата, с помощта на изкуствен интелект, ще определя голотата в снимките и ще ги премества в защитено хранилище, отстранявайки ги от основната галерия и iCloud.

Авторите на Nude са се посветили на целта, да научат iPhone да скрива голотата от трето око. За целта, разработчиците са използвали алгоритми с ИИ, със системата за машинно обучение Core ML, която между другото е включена и в iOS 11. Фреймлърка може да разпознава образа върху устройството и да не се налага прехвърлянето на интимното съдържание върху сървър на трета страна.

Core ML е лишен от достъп до Мрежата, така че разработчиците са обучили изкуствения интелект да разграничава „голите снимки“ от приличните. За целта, алгоритъмът е посещавал порно-сайтове, за да обучи ИИ. Обучението се е извършило чрез 30 милиона изображения.

Приложението може да скрива видео и документи. Но с тяхното преместване, потребителите ще трябва да се ангажират ръчно. До самото хранилище се получава достъп, само след въвеждане на пин-код или сканиране на пръстовите отпечатъци.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари