Публикуван е нов патент на Apple, в който се описва технология за използването на двойната камера на iPhone за едновременното правене на две снимки с помощта на двата фотосензора.

Засега, двойната камера на iPhone предлага само двойно оптично увеличение, без загуба на качеството. Но съвсем скоро двата оптични модула на двойната камера ще могат да се използват по-пълноценно.

Според подадената патентна заявка, при избирането на този специален режим, притежателят на смартфона ще вижда на екрана на устройството две изображенията от двата оптични сензора. Това ще бъде един и същ обект, от различен ракурс – в стандартен формат и с двойно увеличение.

В този режим ще може да се мащабира изображението на всяка камера поотделно. По този начин ще бъдат направени две снимки. Ще стане възможно да се избере най-подходящия кадър.

Възможно е този подход да се използва и при заснемането на видео. Предполага се, че по този начин, качеството на заснетите видеа ще излезе на ново, още по добро ниво.

Корпорацията би могла да включи тази опция в iOS още с излизането на модела с двойна камера. Предполага се, че за създаването на необходимите алгоритми е било необходимо немалко време и новият режим ще се появи след няколко месеца.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари