iPhone 12 и следващите iPad може да бъдат представени през октомври

0
262

Известният анализатор Джон Просър, който редовно разпространява предварително достоверна вътрешна информация за продуктите на Apple, прогнозира, че следващите устройства iPad и линията  iPhone 12, в която ще бъде и първия 5G смартфон на Apple, ще бъдат представени през октомври. Тази прогноза отлага във времето представянето на устройствата, което според голяма част от течовете и предварителната информация, с които вече разполагаме, трябваше да се състои на 8 септември.

Просър публикува прогнозата си в публикация в профила си в социалната мрежа Twitter, като в публикацията му се казва, че iPhone 12 и следващите iPad 2020 ще закъснеят във времето, макар че не става категорично ясно дали визира тяхното представяне или началото на продажбите им в търговските вериги и реалното предлагане. Което и от двете да се визира обаче, вероятно ще се разбере в следващите седмици, но определено в забавянето на iPhone 12 има логика предвид обстоятелствата.

Вероятно причината за това е нещо повече от проблем с веригата за доставки: много физически магазини на Apple по света остават затворени поради пандемията от COVID-19 и, предвид икономическата несигурност, се очаква хората да имат по-малка готовност да се втурнат към ъпгрейд и закупуване на скъпи нови iPhone тази есен, която се очаква да бъде най-трудния обществено и икономически период от началото на разпространението на COVID-19.

Припомняме, че Джон Просър е източник на вътрешна информация с добро реноме, чиито предварителни прогнози не веднъж са се оказвали достоверни. Така например, той прогнозира, че през 2020 г. Apple ще представи новите 13-инчови лаптопи MacBook Pro и обновената версия на бюджетния iPhone SE 2020, което очевидно стана реалност. Но анализаторът също така има и някои грешни прогнози – така например той ни накара да очакваме, че на WWDC 2020 Apple ще съобщи, че следващата iOS 14 ще се нарича iPhone OS, както и че ще оповести завръщането на AirPower, което очевидно не се осъществи.

Почти сигурно е, че представянето на iPhone 12 ще се проведе дигитално, а не на присъствена конференция както през всички години досега, но на този етап нямаме сигурна информация кога точно ще се състои.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари