fbpx
-5.6 C
София

iPhone 12 може да има екран със 120 Hz честота на опресняване

Най-четени

Тъй като наближава денят, в който Apple ще представи своите следващи смартфони iPhone 12, течовете и слуховете за тях зачестяват все повече. Най-новата информация идва от изтекло видео от Front Page Tech, което ни дава представа за някои непознати досега параметри на iPhone 12.

Във видеото е показана т.нар. „Product Validation Testing“ версията на iPhone 12 Pro Max. PVT е една от последните хардуерни версии за предварително тестване на устройствата  в етапа им на разработка, като след нея започва реалното производство на смартфоните за крайните потребители.

Една от актуалните теми в последните течове за iPhone 12 беше наличието на LiDAR сензор и този нов видеоклип изглежда допълнително потвърждава, че такъв сензор в действителност ще бъде включен в някои модели iPhone 12.

Освен това, във видеото се разкрива и едно подробност, за която почти не сме чували в предишните течове досега, а именно наличието на 120 Hz честота на опресняване на дисплеите на някои или всички модели от предстоящите iPhone 12. Във видеото са показани кадри от екран с настройки, при които присъства опцията „активиране на висока скорост на опресняване“, както и възможност за превключване на „адаптивна честота на опресняване“, която ще променя скоростта на опресняване от 120 Hz на 60 Hz в зависимост от показваното съдържание на екрана, както става ясно от изтеклата информация.

Изтеклото видео показва детайлни кадри от дисплея на iPhone 12 Pro Max, като се вижда и навигация в настройките. Това, което се забелязва още, е че iPhone 12 ще имат същите големи и дебели ночове (изрезки) за предната селфи камера и сензора за близост, каквито имаха техните предшественици като iPhone 11 и iPhone X.

Според информацията на този етап, iPhone 12 Pro и 12 Pro Max ще разполагат с дисплеи със 120 Hz честота на опресняване, докато iPhone 12 и iPhone 12 Plus ще имат обикновени 60 Hz дисплеи.

Други забележителни аспекти от теча включват опцията за запис на кадри както при 4K / 120 FPS, така и в 4K / 240 FPS Slow Motion, което дава възможност за заснемане на някои кадри с много висока разделителна способност.

Face ID очевидно сега ще бъде още по-ефективен, отключването на устройството ще става по-бързо и лицето ще може да бъде сканирано от по-широк спектър от ъгли, панелите на iPhone 12 очевидно ще са забележимо по-тънки, а краищата на устройствата ще са плоски, наподобявайки дизайна на iPhone 5.

Естествено, това далеч не са официално потвърдени спецификации, така че трябва да приемем теча с известна доза съмнение. Въпреки това обаче, показването на PVT версията на iPhone 12 Pro Max до известна степен придава някаква тежест и достоверност, тъй като обикновено в тази фаза вече всичко е решено и предстои да започне серийното производство.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини