iPhone 12 може да стане по-тънък и без изрезка благодарение на новата технология на екрана

1
1591

Изглежда, че iPhone 12 може да бъде един от съществените ъпгрейди на серията iPhone в последните няколко години – по-рано стана ясно, че устройството ще дойде със сериозно надградени камери, обновен дизайн, има шанс най-сетне да се отървем от изрезката/ноча/“веждата“ или „деколтето“, както шеговито го нарече един наш потребител, на дисплея за предната камера, а дори някои говорят за iPhone без портове. Според някои, 2020 може да бъде и годината, в която ще видим 5G iPhone, но други опровергават тези твърдения, за това сме разколебани.

Най-интересните слухове за потребителите сочат нов тип технология на дисплея. Поне някои модели iPhone 12 ще се предлагат с OLED екрани, произведени от гиганта LG, твърди Elec. Въпросните дисплеи ще имат сензорен екран, вграден в самия панел, а не на отделен слой, както се произвеждат тъч скрийн дисплеите на всички смартфони на пазара в момента.

Какво значи това?

Това означава по-евтини и по-тънки екрани, които вероятно ще водят до по-тънък iPhone 12, въпреки че при Apple отдавна цената не е обвързана със себестойността на продукта.

Има и един възможен негатив – днес, ако изпуснете своето устройство или по някаква причина тъч скрийнът бъде увреден, той може да бъде лесно поправен като се свали най-горния слой на дисплея (защитното стъкло) и бъде заменен. Това е неофициален ремонт, който сервизите на Apple не предлагат, но някои специалисти го практикуват, с цел да се намери възможно най-евтиния начин да се ремонтират iPhone.

Същият доклад предполага, че LG също са на път да преминат към тази технология на екрана, известна като LTPO (нискотемпературен поликристален оксид), към момента използвана в Apple Watch 5, което потенциално води до дисплеи с по-висока енергийна ефективност.

Животът на батерията

Благодарение на LTPO дисплеите, Apple Watch 5 успява да поддържа целодневния живот на батерията дори при постоянно включен дисплей, така че се надяваме да видим още едно подобрение в автономията на iPhone 12 с този ход.

Всъщност технологията може дори да позволи опцията за постоянно включен дисплей на бъдещите телефони на заключен екран, който се вижда по всяко време – функция, която Anroid смартфоните на Samsung имат от много време.

Не е ясно обаче дали надстройката на LTPO ще бъде въведена достатъчно рано за моделите iPhone 12 от 2020 г. Може да се наложи да изчакаме до 2021 г., преди да видим тази иновация в реалните продукти.

Тази година очакваме да видим пет нови модела iPhone, като четири от тях са стандартния iPhone 12 и един iPhone SE 2. Камерите и размерите на екраните вероятно са основните диференциатори между тях.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
fireant_g
fireant_g

Невероятно, потресаващо иновативно!!! Дисплей без „деколте“, Always on display, woooooow! За първи път…(в продукт на Apple) 😀 😀 😀