fbpx
16.8 C
София

iPhone 16 Pro може да няма „динамичен“ остров

Съобщава се, че догодина Apple ще премине към Face ID под дисплея

Най-четени

Когато миналата година Apple представи „динамичният“ остров в iPhone 14 Pro, той веднага се превърна в хит, а след като Apple съобщи, че въвежда тази функция в цялата гама iPhone 15, изглеждаше, че динамичният остров ще бъде част от iOS и iPhone за години напред.

Това обаче може да не се случи. Според доклад в корейското издание The Elec, Apple преминава към поддисплеен Face ID скенер за iPhone 16 Pro, оставяйки селфи камерата като единственото препятствие на екрана. Според източниците на изданието сензорите за Face ID няма да се виждат, когато дисплеят е включен, въпреки че ще продължат да функционират както обикновено.

През последните няколко ревизии на iPhone Apple работи за намаляване на разсейването от прореза, като го съкрати с около 20% при iPhone 13 и го отдели с дизайна, наподобяващ хапче в iPhone 14 Pro, но той все още е основен визуален компонент на екрана. Apple намери работа за новия прорез на iPhone 14 Pro в iOS 16, но когато той не се използва, в горната част на екрана все още има празна черна лента.

Макар че премахването на компонентите на Face ID ще направи екрана по-чист и по-поглъщащ, това ще създаде проблем за „динамичния“ остров. Тъй като е малко вероятно Apple да премахне функцията напълно, тя ще трябва да се превърне по-скоро в „динамичен“ кръг, който се разширява и свива в много по-малко пространство. Това може да бъде още по-разсейващо, отколкото е сега.

Промяната на прореза вероятно ще се отнася само за моделите iPhone 16 Pro, като стандартният iPhone 16 ще остане със същия прорез както преди. Въпреки че Apple сегментира линиите тази година, като Pro моделите имат динамичен остров, а обикновените модели – статичен прорез, би било странно да го премахне от iPhone 16 Pro, но да го запази при iPhone 16.

Така че ще трябва да видим как Apple ще реши проблема. Динамичният остров беше пълна изненада, когато се появи в iPhone 14 Pro, така че може би няма да разберем плановете на Apple за прореза, докато не се появи iPhone 16 Pro.

The Elec съобщава също, че се очаква Apple да премахне напълно прореза, когато премине към камера под дисплея през 2025 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини