Бихте ли си пожелали да можете да преживеете отново притежаването на класически смартфон? Можете, ако живеете в Южна Корея. SK Telink пуска iPhone 3GS отново в продажба в края на юни, след като компанията намери куп непродадени единици в свой склад.

Да, и вие можете да се върнете към безметежните дни на 2009 г., когато Black Eyed Peas доминираше в музикалните класации, а LTE все още беше мечта. Няма да ви струва много да се разходите из спомените. Телефонът струва 44 000 вона (около 40 долара) и за да не натоварвате прекалено много деветгодишната батерия, SK Telink проверява всяка бройка, за да се увери, че работи.

Дали обаче ще се радвате на това пътуване с носталгия, това вече е друг въпрос. Не забравяйте, че iPhone 3GS дори не разполага с предна камера, да не говорим за други модерни функции и екстри – селфитата със смартфон на Apple трябваше да чакат до 2010 г. И тъй като Apple спря софтуерната поддръжка за 3GS след iOS 6, много от приложенията, които приемате за даденост в наши дни, просто няма да работят. Съжаляваме, няма нито Instagram Stories, нито Spotify стрийминг. Наистина, купувате този апарат по-скоро като жив музеен експонат. Но пък винаги просто може да се обаждате и да правите снимки.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
VanhaiТашко мъдевМарио Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Марио
Марио

Просто разчистват

Ташко мъдев
Ташко мъдев

Уха! Ако телефон от 2009 е музеен експонат, то тогава какво е Нокиа 2210? Понякога се учудвам какви глупости се пишат

Vanhai
Vanhai

Как мога да го поръчам?