iPhone 5 ще бъде с тънък дисплей

0
30

Според отрасловите чуждестранни източници, следващото поколение iPhone ще получи по-голям и по-тънък сензорен екран, създаден по in-cell технологията. Той ще разполага с внедрени сензори директно в течнокристалния панел, което премахва необходимостта от допълнителни сензорни слоеве с дебелина от 0,5 мм. Това прави екрана по-тънък и с повишено качество на изображението.

Използваният тънък дисплей ще позволи да се освободи място в корпуса на iPhone за по-капацитивна батерия или самия смартфон да стане по-тънък от текущия модел. Последното е особено актуално, като се вземе предвид един от конкурентите му – Samsung Galaxy S III, който е с 4,8-инчов OLED-дисплей и е по-тънък от сегашното поколение iPhone. Освен това, намаляването на дебелината на дисплея, едновременно с увеличаването на неговия размер ще позволи да се запази теглото на устройството на същото ниво.

За производството на новите дисплеи за iPhone 5 отговарят японските производители Sharp и Japan Display, както и южнокорейския LG Display. Самият iPhone от следващо поколение, според някои сведения, вече е пуснат в производство и се очаква да се появи на пазара през септември или октомври 2012 г.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари