iPhone 5S: двуцветна светкавица, А7 чип, 1GB оперативна памет

0
179

Може би си спомняте, че миналата седмица, в глобалната мрежа изтекоха първите снимки на iPhone 5S, по които беше възможно да се открият някои интересни подробности – например, наличието на двойна LED светкавица и увеличения капацитета на батерията. Съгласно новите снимки обаче, които се появиха в мрежата благодарение на MacRumors, можем да научим повече подробности.

На снимките се вижда същия прототип на устройството, но този път те са ясни и могат да се видят и най-малките подробности. Маркировката на основният чип е APL0698 – това показва, че процесора е A7, а не е обновен чип от семейството на A6.

Допълнителното обозначение на основния чип указва наличието на 1 GB оперативна памет, която е същата, като в предишния смартфон. По кода на датата върху модула с памет може да се определи, че тя е направена в края на септември миналата година. Като цяло, този смартфон, както се оказва, е сглобен вероятно през декември 2012 г., тоест, той е доста стар прототип.

Другата интересна находка в текущия прототип е идентификатора K1A0062. Експертите от Chipworks смятат, че по-рано тази маркировка е започвала с буквата „N“, което показва, че производителят е Samsung. Така новата буква в чипа може да означава, че Apple се е обърнала към друг производител (по-рано имаше слухове, че този производител може да стане TSMC).

Освен това, е публикувана и ясна снимка на фотомодула в новия iPhone. Както виждате, тук е налице не просто двойна фотосветкавица, а две такива с различни цветове. Експерти предполагат, че светкавицата в жълтия цвят ще се използва за получаването на естествено изглеждащи снимки, когато те се правят в стаи осветени от лампи с нажежаема жичка.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за