iPhone 5S не получи една от важните функции на iOS 11.3

5
983

Apple вече пусна стабилна версия на фърмуера iOS 11.3 с редица нововъведения, но се оказа, че една от ключовите функции на ъпдейта не е достъпна за „старичкия“ iPhone 5S. Става дума за възможността за изключване на автоматичното забавяне на процесора при износване на батерията. Apple вече коментира тази ситуация.

Спомнете си, че в края на миналата година Apple бе „заловена“ в умишлено забавяне на старите смартфони. По-късно компанията признавайки това каза, че го прави за да предостави на клиентите си максимално възможно време за автономна работа на своите устройства. Не е тайна обаче, че с течение на времето батериите се износват и губят първоначалния си капацитет. Следователно, устройствата започват да работят по-малко. За да се сведе до минимум този ефект, Apple добави в iOS функцията за автоматично ограничаване на производителността на процесора. Това не се хареса на множество от потребителите, така че компанията бе принудена да добави в операционната система възможност за изключване на тази опция.

След ъпгрейда до iOS 11.3, собствениците на излезлия през 2013 г. iPhone 5S са установили, че при тях функцията, позволяваща изключване на забавянето на производителността липсва. От Apple обясниха, че за този модел те не са предвидили въпросната функция за ограничение на мощността на процесора. Тя е налична само в iPhone 6 и по-новите модели. По този начин, iPhone 5S трябва да работи толкова бързо, колкото и в момента на излизане.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари