iPhone 5S ще получи сапфирен бутон Home

5
42

Новият iPhone 5S ще бъде оборудван със сапфирен сензорен бутон Home с вграден скенер за пръстови отпечатъци. Това съобщава тайванският ресурс TechNews, позовавайки се на източници от средите на доставчиците на Apple.

Слуховете, че i-устройствата ще бъдат лишени от физическия бутон Home в полза на сензорната повърхност се разпространяват отдавна. Сега тази информация се допълва от сведенията за появата в iPhone на следващото поколение сензор за пръстови отпечатъци, съчетаващ в себе си и функциите на основния бутон на iOS-моделите.

Според TechNews, в новата версия на смартфона на Apple бутонът Home няма да бъде покрит с пластмаса или стъкло Gorilla Glass, а със сапфир. Разбира се, не става въпрос за редките скъпоценни камъни в син цвят, които се използват в бижутерията, а за изкуствен (промишлен) сапфир. Това е вторият по твърдост материал след диаманта и е значително по-устойчив от стъклото. Сапфирените кристали се използваха досега само за защита на камерата на iPhone 5.

TechNews подчертава, че сензорният бутон Home ще изпълнява същите функции като класическия. Използването на сензорните елементи в телефоните е оправдано: не само подобрява ергономичността на устройствата, но също така премахва проблема с механичното износване на компонентите.

Според източника, iPhone 5S ще започне да се продава едновременно с бюджетната версия на iPhone от края на септември тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари