iPhone 5S ще получи IGZO-дисплей?

0
23

Преди около година в глобалната мрежа се появиха слухове, че третото поколение на таблета iPad може да получи иновативен дисплей, произведен по технологията IGZO (indium, gallium, zinc oxide – индий, галий, цинков оксид). Това така и не се случи, затова пък, както изглежда, Apple е на път да започне през 2013 година да вгражда този вид дисплеи в своите продукти.

Според съобщенията, Apple вече е водила преговори с японската компания Sharp – разработчик и производител на дисплеите IGZO – за евентуално производство на дисплеи за продуктите на американския концерн, но по-късно те са били преустановени, тай като ръководството на Apple не е било уверено, че Sharp разполага с капацитета за доставка на необходимия брой дисплеи, отговарящи на всички изисквания.

Сега, след като японската компания пусна на пазара смартфон и таблет с IGZO-дисплеи, както и след появата на такава матрица в смартфона ASUS Padfone 2, Apple очевидно е решила да възобнови преговорите.

Въпреки това концернът Apple не желае да бъде зависим от един-единствен доставчик, а такъв обем доставки трудно може да бъде осигурен от само един производител. Поради това, освен от Sharp, IGZO-дисплеи за продуктите на Apple ще бъдат произвеждани и от тайванските компании AU Optronics и Innolux Corporation, като последната неотдавна получи лиценз за производство на такива матрици.

Най-вероятно първото устройство на Apple с IGZO-дисплей ще стане iPhone 5S, чийто анонс, според слуховете, е насрочен за месец юни.

Ще припомним, че основните предимства на дисплеите, изпълнени по технологията IGZO, са намалената консумация на енергия в сравнение с конвенционалните матрици, подобрената чувствителност към докосване, по-малката дебелина и свръхвисоката плътност на пикселите, позволяваща производството на малки дисплеи с много висока резолюция. Това от своя страна ще даде възможност да бъде намалена дебелината на iPhone 5S и същевременно да бъде увеличено времето за автономна работа на устройството. В допълнение, по-рано в глобалната мрежа се появи информация, че iPhone 5S ще получи Super HD дисплей и ще се доставя с корпус в няколко цвята.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари