iPhone 6 може да бъде оборудван с дисплей от сапфир и слънчева батерия

0
57

Следващото поколение на iPhone може да бъде снабдено със сапфирно защитно покритие, което може да работи и като слънчева батерия, съобщи в понеделник NDTV. Тази иновация може да реши проблема със сравнително бързото разреждане на акумулаторите на мобилните устройства на Apple.

Новите дисплеи са описани в един от патентите на Apple. В документацията е отбелязано, че слънчевите батерии могат да бъдат добавени като отделен слой или непосредствено да бъдат интегрирани в покритието на дисплея. Когато оптичният сензор засече обект или обекти близо до екрана, например пръстите на потребителя, автоматично се активира капацитивният режим на работа. Ако близо до дисплея няма обекти, автоматично се включва оптичният режим, при който слънчевата енергия се преобразува в електрическа.

NDTV предполагат, че стъклата от сапфир с вградени слънчеви батерии ще се произвеждат в новия завод на Apple, изграден в Аризона. Неотдавна стана известно, че компанията вече е произвела 100 прототипа на бъдещия iPhone с подобно покритие.

Ако експериментите със слънчеви батерии в iPhone се окажат успешни, то можем да очакваме, че новата технология ще бъде използвана в бъдещите iPad-таблети, лаптопите MacBook и часовниците iWatch, които неофициално разработва Apple.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари