iPhone 8 за $1000 ще се купува като топъл хляб

4
1615

Един от приятните моменти в анонса на Samsung Galaxy S8 е цената на флагманския смартфон.

Най-евтината версия на устройството струва $720, което е сравнимо с цената на iPhone 7. За много хора, тази политика на Samsung се превърна в изненада, тъй като първоначално се предполагаше, че устройството ще струва по-скъпо от флагмана на Apple.

В същото време iPhone 8, както се очакваше, ще е много по-скъп от миналогодишния iPhone с базова конфигурация. Според слуховете, Apple ще поиска за апарата $1000 и някои анализатори изразиха опасения по този въпрос.

Въпреки това, дори ако цената на смартфона на Apple през тази година за първи път ще надхвърли $1000, то компанията няма да изпитва проблеми с продажбите.

Според анализатора от Morgan Stanley Кети Хюберти, средната продажна цена на iPhone през 2018 г. ще нарасне със $753, благодарение на премиум-модификацията на смартфона.

Купувачите обаче ще бъдат готови да плащат дори и повече за новия модел, тъй като дори и сега скъпите версии се оказват по-популярни. Например, iPhone 7 Plus, който струва със $100 по-скъпо се продава по-добре, отколкото iPhone 7.

През последните няколко години, Apple поддържа цената на iPhone на едно ниво. Само през миналата година, цената се увеличи с $20 за моделите Плюс в сравнение с апаратите от 2015 г. тъй като компанията удвои обема на флаш-паметта за 4,7 – и 5,5-инчовите версии.

При това повишаване на средната продажна цена на iPhone, доставките на апаратите също са се увеличили. Това показва, че хората са готови да платят премиум-цени за смартфоните на Apple.

Дори ако цената на iPhone 8 надхвърли психологическата бариера от $1000, то това няма да е голям проблем за купувачите. Много потребители купуват смартфони на кредит, а за по-големите пазари Apple пусна Apple Upgrade Program – вноски за две години с удължена гаранционна програма и възможност за получаване на новият флагман една година след покупката.

Във всеки случай, колкото и да поиска Apple за iPhone 8, той ще се продава много по-добре от всеки смартфон през тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари