Въпреки че Apple разполага с гигабитови LTE модеми на Qualcomm, тя няма да използва целия им потенциал в новото поколение на своите смартфони. Една от причините за това са не толкова бързите модеми на Intel. За да бъдат еднакви възможностите на всички нови iPhone, технологичният гигант ще ограничи скоростта на работа на Qualcomm модемите до нивото на Intel.

Добре известно е, че Intel разработва и създава свои гигабитови модеми. Но чипмейкърът няма да е готов до излизането на iPhone 8, iPhone 7s и iPhone 7s Plus и Apple ще трябва да използва по-старите модеми на Intel, които са малко по-бавни от тези на Qualcomm.

Apple би могла да използва Qualcomm като ексклузивен доставчик на модеми за своите смартфони, но това е малко вероятно поради сериозно влошените отношения между двете компании заради лицензионни плащания.

На пазара вече има смартфони с възможност за работа в гигабитови мрежи. Едни от тях например, са флагманските модели Samsung Galaxy S8 и HTC U11. Но аналитиците не считат, че това ще окаже влияние на продажбите на iPhone. Скорост от 1 Gb/s се счита за теоретичен максимум в мрежите LTE Advanced. Тя може да бъде достигната само при идеални условия, което е на практика немислимо в реалния свят. Но в близко бъдеще това навярно ще се промени.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари