iPhone 8 ще получи отделен процесор за работа с изкуствения интелект Apple Neural Engine

0
479

Apple активно води разработка в областта на изкуствения интелект и машинното обучение. В един от първите резултати от усилията в тази посока ще се превърне отделния процесор за работа с AI в iPhone от следващо поколение.

По сведения на изданието Bloomberg, Apple работи върху отделния чип Apple Neural Engine. Интегрирания в iPhone 8 процесор ще отговаря за системата за разпознаването на лицата и гласовете на потребителите, както и за работата на виртуалния асистент, който ще предлага на потребителя избор на функция за изпращане на заявка.

„Новият чип ще позволи на Apple да прехвърли тези задачи в отделен модул, който е предназначен специално за работа с изкуствения интелект. В резултат на това, компанията може да увеличи времето за автономна работа… Предназначеният за работа с AI процесор в крайна сметка ще бъде интегриран в много устройства на компанията, включително и в iPhone и iPad, твърди източник, запознат с плановете на компанията“.

По-рано ръководителят на Apple Тим Кук намекна за уникалните характеристики на iPhone 8. Кук не е споменал нищо конкретно, но е казал две неща: изкуствен интелект и допълнителна реалност. „Аз мисля, че възможностите на AI са необятни – е казал той. – Днес вече ги използваме за много неща. Но в бъдеще той ще се включи в още повече неща“.

Съдейки по наличните данни, Apple планира да направи iPhone нещо като прозорец в цифровия слой на реалността. За това смартфоните трябва да притежават мощни процесори и камери, които в реално време да обработват и прилагат цифровите обекти в изображенията на реалния свят.

Въпреки това в намеренията на Apple има някои пречки — подходът на компанията към политиката на личните данни. За да се разкрият всички възможности на изкуствения интелект, те се нуждаят от достъп до по-голяма част от информацията за действията на потребителя, но ако той взаимодейства само с приложения, това може значително да ограничи функцията на технологиите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари