iPhone 9 току-що влезе в масово производство

7
3211

iPhone 9, който беше пропуснат през 2017 г. при представянето на iPhone X, изглежда тази година ще се появи на бял свят, под формата на актуализирана версия на бюджетния, компактен и харесван от мнозина iPhone SE на Apple. През последните седмици видяхме доста информация за предполагаемия модел, който според по-ранните слухове и очаквания трябваше да се казва iPhone SE 2. Изглежда сега смартфонът официално е влязъл в етап на масово производство.

Информацията идва от Джон Прошър, водещ източник на информация от света на смартфоните със солиден опит, така че по всичко личи, че устройството ще бъде официално представено на пазара съвсем скоро. Това би означавало, че работата по разработване на смартфона и неговата окончателна версия са финализирани и сега предстои просто да бъдат произведени очаквания брой апарати според прогнозното търсене на пазара.

Информацията до голяма степен съответства и на това, което чухме по-рано, като източниците от няколко дни твърдяха, че iPhone 9 е влязъл във финална фаза на разработка.

COVID-19 и iPhone 9

Единственото нещо, което би могло да породи съмнение в очакванията ни е фактът, че поради епидемията с COVID-19 е засегнала много от световните фабрики за микропроцесорна техника, включително и тези, които произвеждат продуктите на Apple. Предвид това е съмнително как ще бъдат произведени устройствата и колко време ще отнеме, докато компанията ще бъде готова да посрещне пазарното търсене.

Големият висящ въпрос е кога точно ще стартира iPhone 9. Преди това източници посочиха да очакваме модела през март, но Apple току-що обяви гамата iPad Pro 2020 и ако възнамеряваше да пусне и нов iPhone в същия месец, то щеше да има повече смисъл да беше анонсирала всички продукти едновременно, така че силно се съмняваме от Купертино да представят нов iPhone до края на месеца. Някои източници дори посочват датата 31 март и дори вече разполагат с изтекли банери за събитието на Apple и допълнителна информация за провеждането, но времето ще покаже дали действително скептицизмът ни е оправдан.

Ако не през март, то следващото събитие, на което бихме могли да очакваме, че Apple ще представи ново устройство, е WWDC 2020 през юни, но то е насочено основно към софтуера и месец юни изглежда ужасно далеч за анонсиране на устройство, което вече е в масово производство.

При всички случаи, ще ви държим в течение и уведомим веднага, след като научим повече подробности и след като iPhone 9 бъде обявен. Повече информация за това какво можете да очаквате от новия iPhone, вижте тук.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари