Apple твърди, че в iPhone X е поставена най-съвременната камера от всички нейни мобилни устройства, която е по-добра от камерите на iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Днес експертите на DxOMark тестваха камерата на новия айфон и публикуваха резултатите.

Средният резултат на iPhone X е 97 точки, което е с една точка по-малко от Google Pixel 2. Това е средноаритметичният бал от направените снимки и заснетото видео. За заснемането на снимки новият флагман на Apple получи рекордните 101 точки и това означава, че iPhone X прави най-добрите снимки сред всички мобилни устройства, предлагани на пазара.

Видеото на iPhone X не се представи много добре и получи само 89 точки. Необходимо е да се отбележи, че експертите на DxOMark не не са тествали записа на 4К видео, понеже тази особеност я има единствено в новия флагман на Apple. Нито едно друго мобилно устройство на пазара не може да заснема 4К видео при скорост 60 кадъра в секунда.

DxOMark отбеляза, че iPhone X разполага с отлична двойна камера с оптична стабилизация на изображението и 2х зум. Телефонът прави отлични снимки както при високо контрастните сцени, така и при слаба осветеност на обектите. Двойната камера и специалните алгоритми погасят шумовете от фотосензорите и се получават отлични снимки при всякакви условия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари