Новият iPhone с диагонал на екрана 6,1 инча с голяма степен на вероятност ще се окаже в недостиг по време на старта на продажбите. Той вероятно ще продължи няколко месеца, ако се съди от доклада на колумниста на Bloomberg Марк Гастрон. По думите му, това се дължи на факта, че партньорите на Apple изпитват проблеми с производството на дисплей-матрицата за бъдещия апарат.

Тези проблеми вероятно са свързани с конкретната технология за производство на 6,1-инчовите LCD-панели. Според слуховете, за да намали дебелината на рамката около периметъра на дисплея на бъдещия смартфон, Apple е използвала подсветка от стандарта 0,3 t LED, която е два пъти по-компактна, отколкото тази, използвана при производството на iPhone 8 и 8 Plus.

Уникалността на технологията 0,3 t LED се състои в сложността на нейното изпълнение. Тъй като LCD-панелите, за разлика от OLED, не са склонни към извиване, при монтажът им има по-голяма вероятност да се получи брак. Нещата се усложняват и от факта, че в даден момент само един производител в света успява да монтира успешно такива подсветки.

Въпреки, че относително достъпния iPhone с LCD-дисплей почти със сигурност ще получи наименованието iPhone XC, Гастрон смята, че не трябва да се изключва и друг вариант за наименование на апарата. По думите му, в Купертино обмислят възможността за присвояване на 6,1-инчовия модел, носещ името iPhone Xr. С какво точно е свързан този избор, не се съобщава.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари