iPhone XS работи с 266% по-бързо в LTE мрежите в сравнение с iPhoneX

3
1028

Уеб порталът SpeedSmart публикува резултатите от тестовете на скоростта на връзката на новите смартфони iPhone XS и XS Max в lTE мобилните мрежи. Тестовете са направени със SIM карти на различни оператори, а получените числа са сравнени с резултатите на миналогодишния модел iPhone X.

iPhone XS и XS Max са оборудвани с най-новите модеми на Intel и поддържат технологията 4X4 MIMO. Тестовете са направени с използването на SIM картите на трите най-големи мобилни оператори на САЩ – AT&T, T-Mobile и Verizon.

Оказа се, че новите телефони са почти тройно по-бързи при изтеглянето на файлове в мобилните мрежи и работят значително по-бързо при качване на информация. При изтеглянето на данни в мрежите на AT&T скоростта достига 72,24 Mb/s. При същия провайдър миналогодишният iPhone X показва 27,67 Mb/s. В мобилната мрежа на Verizon скоростта е нараснала от 26,08 на 62,2 Mb/s. В T-Mobile ръстът е от 29,82 Mb/s на 59,92 Mb/s. Средният ръст възлиза на 233%.

Освен това, iPhone XS и XS Max поддържат технологията за обмен на цифровия сигнал във вид на аналогов (QAM). Поддържа се и License Assisted Access, даваща възможност мобилните мрежи от четвърто поколение да работят с Wi-Fi честотите. iPhone X не поддържа нито едната от тези две технологии.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

С моя Redmi3 в мрежата на Ментел се случва да имам окло 95 Mb/s.

Пешо
Пешо

моя 5S докарваше 80мбс на виваком, нещо не е наред с тия числа

аззз
аззз

Всичко е наред: просто става въпрос за САЩ 🙂
Първо, те са една от страните с най-бавен Интернет в света, на места дори ползват dialup все още….
Второ, маркетингов трик: когато мрежата „разбере“, че си с новият модел телефон – ти „вдига“ скоростта. И като видиш приятелчето с нов телефон и три пъти по-бърза връзка – веднага бягаш при оператора, а той ти казва – „аааа, трябва да си вземеш нов телефон“, и така….