ITHome: Новият смартфон на Huawei ще има най-добрата камера на пазара

0
2344

Китайският уеб портал ITHome публикува предварителна информация за най-новия смартфон на Huawei, базиран на различните доставчици на електронни компоненти за китайския технологичен гигант. Според тези данни Huawei ще интегрира в своето нов мобилно устройство оптичен сензор с резолюция 108 МР, качеството на който е много по-високо от всички представяни досега 108 МР фотосензори. Напълно е възможно новата камера да получат смартфоните Mate 40 и Mate 40 Pro на Huawei.

В новите модули ще се използват съвсем нови технологии, които не са достъпни за другите производители. По този начин фотографските възможности на Mate 40 далече ще изпреварят всички конкуренти, които според ITHome ще останата много назад. Новият 108 МР модул ще има редица възможности за корекция, за оптимизация и голям брой други подобрения, които ще издигнат качеството на мобилната фотография с още една голяма стъпка нагоре.

Започвайки от серията P30, флагманите на Huawei ще имат специален RYYB филтър, който спира по-малко светлина в сравнение със стандартния RGB. Засега няма точна информация дали новият оптичен сензор ще използва и тази технология, а според ITHome, това е много вероятно и би било много добре.

Една от другите основни характеристики на бъдещия флагман е използването на новата система върху чипа Kirin 1000, която се произвежда чрез 5 нанометров технологичен процес. За разлика от серията Mate 30, всичките смартфони на Huawei от следващо поколение ще поддържат 5G мрежите.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари