Japan Display ще доставя OLED дисплеите за Apple Watch Series 5

0
312

Reuters съобщи, че компанията Japan Display Inc ще бъде основният доставчик на OLED дисплеи за смарт часовниците Apple Watch.

Според тази информация, Japan Display Inc още тази година ще започне да доставя екрани с органични светодиоди за Apple Watch. Сделката е голям пробив за японската компания, която последно време изпитва недостиг на капитал. Причината е, че преходът към OLED дисплеите се забави и Japan Display Inc нямаше как да роботи с Apple. Това ще бъде и голямото излизане на Japan Display Inc на пазара с OLED дисплеи.

Според появилата се неофициална информация, към 2020 година Apple изцяло ще се откаже от използването на LCD дисплеи. Това означава, че Japan Display Inc е заинтересувана от привличането на инвеститор и капитал, за да стартира масовото производство на OLED дисплеи преди Apple да направи поръчките.

Reuters допълва, че Japan Display Inc още тази седмица ще успее да привлече инвестиции в размер на $990 милиона.

Apple от своя страна, работи върху укрепване доставките на OLED дисплеи по такъв начин, че възможно най-малко да зависи от Samsung, която последно време произвежда и доставя дисплеите за iPhone X, iPhone XS и iPhone XS Max.

Според изтеклата в интернет информация, в Apple Watch Series 4 се използват модернизирани OLED дисплеи, произвеждани чрез LTPO (нискотемпературен поликристален оксид) технологията, предлагаща по-висока ефективност и по-ниска консумация на енергия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за