JerryRigEverything разглоби смартфона ZTE Axon 20 5G

0
442

Популярният Зак Нелсън, по-известен със своя псевдоним JerryRigEverything публикува видео, показващо разглобяването на отделни компоненти на новия смартфон ZTE Axon 20 5G. При разглобяването се видяха всички особености на първия смартфон с предна камера под екрана.

Най-голям интерес в този модел предизвиква именно предната камера. Тя е поставена под дисплея и по този начин не се налага да се правят прорези или отверстие в екрана. Когато тази камера ще се използва, малката област на дисплея над нея става прозрачна и по този начин могат да се правят снимки.

Предната камера на смартфона ZTE Axon 20 5G се оказа на практика съвсем същата, като камерите, използвани в другите смартфони. По-интересна е конструкцията на екрана, като на практика той се състои от два дисплея. Над предната камера е поставен малък квадратен дисплей с ниска резолюция, през който се вижда околното пространство и това дава възможност за правене на снимки и заснемане на видеа. Но този малък дисплей не е напълно прозрачен – той добавя жълтеникав оттенък на изображенията и оказва влияние на детайлността. Специализираният софтуер на камерата би трябвало да компенсира тези недостатъци, но практическият резултат е далеч от идеалния.

Останалата част от дисплея е традиционен OLED панел с резолюция Full HD+. В този дисплей има и област, под която е поставен оптичен сензор за пръстови отпечатъци. Това също е камера, но тя не може да се види през дисплея.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари