През 2015 година Microsoft представи Continuum – нова функционалност за превръщане на смартфона в пълноценен компютър. Microsoft не успя изцяло да реализира замисленото, но вдъхнови други компании в създаването на подобна възможност. Сега Jide представи свой Continuum, но за Android с неговите приложения.

Новата функционалност се нарича Remix Singularity и е част от Remix OS за смартфони. Официалният анонс на Singularity е планиран за втората половина на 2017 година. Един от основателите на Jide, в интервю за The Verge каза, че потребителите на практика ще получат чист Android, а при включване на външни клавиатура, мишка и дисплей, ще се разгръща десктоп версията на Remix OS, която и сега всеки може напълно безплатно да пробва.

Десктоп режимът на Remix OS изглежда като десктопа на обикновен персонален компютър. Приложенията се стартират в няколко различни прозорци, на които могат да се променят размерите, а интерфейсът е оптимизиран не само за сензорни дисплеи, а и за клавиатура и мишка.

Към днешен ден Remix OS е изтеглена над 4 милиона пъти, а самата ОС е инсталирана в редица китайски мобилни таблети с две операционни системи.

В момента Jide води преговори за създаването на смартфони с инсталирана Remix Singularity, но притежателите на някои Android устройства вече могат да добавят тази ОС и да пробват „Continuum за Android“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари