Jolla обмисля разделянето си на две компании

0
40


Финландците от Jolla може и да са отскоро на мобилния пазар, но вече обмислят смели ходове, за да се утвърдят в този сегмент. Както съобщава
Endgadget, отсега нататък, Jolla Ltd. ще се съсредоточи основно над работата по Saifish OS, мобилната операционна система на компанията, като в същото време ще се появи и нова компания, която ще развива хардуерния бизнес на Jolla, който има своите потребители от средите на хората, предпочитащи използването на защитени продукти.

Според новия шеф на компанията Анти Саарио, чрез този ход компанията ще може да фокусира по-добре своите усилия. Според него, Jolla ще трябва да съсредоточи своите усилия върху софтуера, за да се възползва от „огромните възможности“, които предлага този пазар и усилията по лицензирането на технологията им. Това обаче не означава, че Jolla ще се оттегли от хардуерния бизнес. Очаква се компанията скоро да достави Jolla Tablet на хората, подкрепили продукта в Indiegogo.

Кой ще лицензира софтуера на компанията все още не е известно. В края на миналия месец ви съобщихме за спечелен конкурс от консорциум, в който влиза и Jolla за разработката на операционна система за Yotaphone, предназначена за държавния сектор и мениджъри в Русия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за