KDDI и Samsung успешно реализираха излъчване на видео в реално време в 5G мрежа

0
2211
KDDI и Samsung Electronics обявиха, че съвместно с KDDI Research, Мобилният телеком на Окинава и Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR), успешно завършиха тест за видео стрийминг в реално време с помощта на 5G-поддържащи устройства

Тестът е проведен по време на професионална бейзбол игра на Okinawa Cellular Stadium в Наха, Япония. За изпитанието е използвано цялостно 5G решение от Samsung, съставено от виртуално ядро, виртуален  RAN, едно от най-малките 5G устройства за достъп и 10 комплекта 5G таблетни устройства. Общо 16 камери са използвани, за да заснемат батъра от различни ъгли и да произведат обемни видеоклипове в реално време за успешно излъчване към 5G таблетите на Samsung.

„KDDI непрекъснато работи за създаването на разнообразни нови приложения на 5G, които могат да разнообразят ежедневието на потребителите.“, каза Йошиаки Учида, член на УС и изпълнителен вицепрезидент на KDDI. „Заедно със Samsung, KDDI ще продължи да проучва различни начини за създаване на опит чрез интегриране на комуникациите и дизайна.“

„Интересно е да видим как 5G технологията може да промени живота ни“, каза Йонгки Ким, президент и ръководител на мрежовия бизнес в Samsung Electronics. „5G вече е реалност. Ще продължим да работим с KDDI, за да проучим как технологиите могат да бъдат доразвити и прилагани в нашите домове и градове“.

Предаването в реално време на видеоклипове с голям обем на мобилни устройства или големи екрани се очаква да доведе до изцяло нов модел на преживяване в киното и спорта. 5G прави реалност това, което по-старите мобилни технологии не могат да реализират – едновременно предаване на големи обемни видеа.

Проведеният тест от специалистите на KDDI и Samsung потвърди, че гледането на видео съдържание вече преминава на съвсем ново ниво. Зрителите могат да се насладят на видео  с огромна разделителна способност, както и да сменят гледната точка, за по-детайлно преживяване.

Free-viewpoint видео е технология, разработена от KDDI Research, която позволява на потребителите да гледат видео от всяка гледна точка чрез реконструиране на 3D модел за човешки обекти и фонови обекти като поле на стадион.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари