KGI: Samsung Galaxy Note 9 ще получи скенер на пръстовите отпечатъци в стъклото

5
1465

Въпреки, че много се говори за вграждане в стъклото на дактилоскопичния сензор, до практическата реализация на тази възможност през тази година така и не се стигна, а Face ID не може да смени приоритетите на пазара. За това, Samsung, която се вслушва в критиците повече от другите, взе решение да вгради скенера на пръстовите отпечатъци вдясно от камерата.

По информация на авторитетната анализаторска агенция KGI, биометричният сензор в стъклото ще се превърне в отличителна черта на Galaxy Note 9, а за правото да доставят тези компоненти се конкурират три компании: Egis (настоящ доставчик на Samsung), Synaptics (партньор на Apple) и BeyondEyes (заедно с дъщерното дружество Samsung LSI). Последната, според източника, има приоритет, тъй като използва силните страни на OLED по отношение на допълнителната подсветка, което ще позволи спестяване на батерията.

Имайте предвид, че в съобщението става дума за изпълнение на съответната технология през втората половина на следващата година, т.е. Galaxy S9 ще остане с обикновен скенер за пръстови отпечатъци на гърба (може да се промени местоположението му).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари